Wonen

Hoeveel geeft u aan uw huis uit?

Wonen kost veel geld, want veruit de meeste Nederlanders geven elke maand het meeste uit aan hun woongenot. Maar er zijn ook diverse mogelijkheden om het iets voordeliger voor u te maken.

We zetten samen op een rij hoe u met uw woonlasten kunt omgaan. De meeste aandacht besteden we aan de hypotheek. Want als u een eigen huis hebt, kunt u een deel van uw woonlasten van uw inkomen voor de belasting aftrekken. Voor de aftrekbaarheid van woonkosten gelden wel allerlei regels, zoals de bijleenregeling of de boeterente.

De keuze tussen kopen of huren is een afweging die in de loop van de tijd kan veranderen. Welke factoren zijn daarop van invloed? En als u kiest voor kopen, welke mogelijkheden zijn er dan voor een startershypotheek?

Of woont u juist al jaren in uw huis en wilt u er blijven wonen, ook al vorderen de jaren? Daarvoor is de blijverslening in het leven geroepen.

Voor ondernemers zitten er aan wonen nog meer kanten. Hoe krijgt u als zzp’er een hypotheek? Of hoe combineert u de hypotheek met de bv?

En denkt u aan een tweede huis in het buitenland? Ook daaraan zitten vele interessante, maar complexe fiscale facetten.

De juiste keuzes
Wonen kost geld. Maar het hoeft niet altijd zo veel te kosten als u denkt. Ik help u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.